01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
Apartmanyoneticisi » SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ VE DÜŞÜNCELERİNİZ » GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİNİZ...
 Basligi Yazdir
Kat Malikleri Toplantısında Alınmayan Kararların Yaptırımı
vatilla
Sn. İlgili,

İlk sorum,

Olağan veya olağan üstü kat malikleri kurul toplantısında gündeme alınmayan, görüşülmeyen,karar verilmeyen ve haliyle de yöneticiye veya yönetim kuruluna bu konuda yetki verilmemiş bir konunun yönetici veya yönetim kurulu tarafından uygulanması mümkün olabilir mi ?

Bir başka deyişle kat malikleri toplantısında yapılmasına, alınmasına vb. karar verilmemiş olmasına rağmen yönetici veya yönetim kurulu kendi iradesiyle bir masraf yapabilir mi ? Örneğin tüm blokların kapılarına özel bir elektronik sistem yaptırabilir mi? Yaptırdığı bu sistem sayesinde tüm blok kullanıcılarına bu bloklara girmek için mutlaka elektrinok anahtarlık alma zorunluluğu getirebilir mi ? Bu elektronik anahtarlıkları da para karşılığı alınması zorunluluğu koyabilir mi ?

[color=blue][/color]Bir başka sorum ise,

Olağan Kat Malikleri Kurul toplantılarında gündemi bildiğim kadarıyla yönetici belirlemektedir.

Bu gündem maddelerine herhangi bir konu hakkındaki bir görüşme maddesinin toplantı sırasında gündeme ilave edilebilmesi için toplantı esnasında toplantıya katılanların 1/3 çoğunluğunun rızası ile gündem maddelerine ilave edilebilme imkanı mümkün müdür ? Yöneticinin veya herhangi bir kat malikinin böyle bir öneriye toplantı esnasında buna itirazı sözkonusu olabilir mi ?

Saygılarımla

Vedat ATİLLA
 
editor
İlk bahsettiğiniz konu, Genel kurullarda karar altına alınması gereken bir konudur.

Ancak fiili bir durum yaratılmış,

Yapacağınız şey kat maliklerinin 1/3 'ünün imzası ile olağanüstü genel kurul talep etmeniz ve bu kurulda durumun görüşülmesini istemeniz gerekir.

Genel kurulda yeni bir gündem maddesinin ilavesi için gereken şartlar sitenizin Yönetim planında behsettiğiniz şekilde ise yapabilirsiniz.

Öncelikle tapu'dan yönetim planınıza elde edin.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: