01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
Çatı yapımına katılmayan daire sahibi
Adnan
Merhaba
20 daireli bir apartmanda oturuyorum. Apartmanın çatısı rüzgarda hasar gördü. Çatı yapılması gerekiyor, ama bana zararı yok. Ben karışmam diyen 3-4 daire sahibi var.Çatı yapımına katılmayan daire sahibi hakında ne yapabiliriz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
editor
Çatı KMK'nuna göre ortak alanlardan olup tüm kat malikleri arsa payı oranında burada yapılan işlere katılmak zorundadır.

Yapılan işin faturasını alarak ilgili dairelere arsa payı üzerinden işletme projesini gönderin.

Ödemeyen kat malikleri için icra takibi açın.

III- Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma :
Madde 20 - (Değişik birinci fıkra:13/4/1983 - 2814/9 md.) Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:

Cool Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım,koruma güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; Katılmakla yükümlüdür.


Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: