01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
ADA YÖNETİMİ ZORUNLUMU?
ibrahim
sorı:1-Toki tarafından yapılan evelerden aldık, binalar biteli 4 yıl oldu toki tarafından oluşturulan ADA YÖNETİCİLİĞİ SİSTEMİYLE 17 BLOK da 1 er yönetici seçiliyor ve bu yöneticiler de 17 bloğu yönetecek 3 kişiliK yönetim kurulu ve denetcileri seçiyor. Ada içerisinde ortak kulanılan sulama, ışıklandırma gibi giderler ve çocuk parkları var. Biz apartman olarak ada yönetmi şeklinde değil kendi apartmanımız olarak yönetim seçmek ve bütcemizde dahail bağımsız olmak istiyoruz, bunun için ne yapmak gerekiyor. ada yönetimi ne zamana kadar zorunlu, tokiye olan ev taksitlerininn tamamı ödenmedi toplu ödeyip borcunu bitirenler de var.
Soru:2- Ada yönetiminde yapılan apartman yöneticileri ve denetcileri toplantısında bütce kabul edildi ve aidat artırımı oy çokluğuna göre kabul edildi. karra defterine şerh düşerek oyu kullananlarda oldu buna rağmen artış yapılabilirmi yoksa oy birliği şartı varmıdır.TEŞEKKÜR EDERİM.
 
editor
1- Adanızda ortak kullanım alanları olması, yönetiminizinde bu şekilde olmasını sağlamakta. Tapudan yönetim planınızı alarak, ada yönetiminiz akkında daha ayrıntılı bilgi edinmelisiniz.

2- İşletme projesi , genel kurulda salt çoğunlukla kabul edildiğinden doğrudan yürürlüğe girer. Artık bu bütçeye, sulh hukuk mahkemelerinde itirazla iptal davası açmak gerekir. usulde bir hata yoksa, nafile bir çabadır.
 
www.apartmanyoneticisi.com
ibrahim
bu konuda tükinin verdiği cevap şu şekilde:"Yönetim iş ve işlemleri 634 sayılı Kat mülkiyeti kanununa uygun olarak onaylanan ve ilgili tapu sicil müdürlüğünde tescil ettirilen yönetim planına uygun olarak sürdürülmesi gerekmektedir. Yönetim planıda bağlayıcı olduğundan blok yönetimine geçilmesi mümkün değildir" demiş. tescil etttirilen plan değiştirilemezmi yani tek blok yönetimine geçişin hiiçbir yolu yokmu varsa nasıl? biz istanbulda tokiden bu tür evleri aldık başka şehir yada bölgelerde bunun örneği varsa katılımcılar da katkı verirse sevinirim. sayın editörden değerli bilgilerini bekliyoruz.teşekkür ederim
 
Atlanilacak Forum: