01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
ASANSÖR KULLANIMI
radiologi
Sevgili site yöneticileri..Ben 20 daireli bir apartmanın giriş katında oturmaktayım..yani daire kapım ile asansör kapısı yan yana ..hiçbir şekilde asansörü kullanma şansım yok.fakat apartman yönetimi bina sahibi olması sebebi ile herkes gibi benden de asansör için bakım,onarım ve tamir parası istemektedir..ben kullanmadığım bir şeyin parasına ortak mı olacağım...Sormak istediğim sorum şu:Kullanmadığım asansör için bakım,onarım,tamirat vb.gibi aidat ödemem gerekiyor mu ..bu konudaki görüşleriniz nelerdir..varsa bu konu ile ilgili kanunlar nelerdir..vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim.. saygılarımla...Birol Özkan...
 
editor
Apartmanınızın tapuya işlenmiş yönetim planında aksine bir karar olmadıkca tüm işletme giderlerine KMK'nu madde 20'de bahsedilen şekilde katılmakla yükümlüsünüz.
 
www.apartmanyoneticisi.com
radiologi
ben bu dairede kiracıyım .yinede asansör aidatı ödemem gerekirmi...çünkü asansörü zaten kullanmıyorum ki..o zaman daire sahibi kiradan düşmesi gerekmiyormu ödenen aidatı..
 
editor
Öncelikle, usulüne uygun kabul edilmiş İşletme Projesindeki giderleri ödemek için ev sahibi yada kiracı olmak herhangibirşey değiştirmez.

Apartman kat malikleri kurulu aksine karar almamışsa ve yönetim planında da "giriş daireler asansör giderine katılmaz" yönünde bir madde yok ise,

KMK'nu madde 20 de belirtilen şekilde işletme projesinde belirtilen avanslara katılmakla yükümlüsünüz.

Ödemediğiniz takdirde yönetim tarafından icraya verilebilirsiniz.

Bence yöneticiniz ile konuşarak bir orta yol bulmaya çalışın.

 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: