01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
Haksız Aidat Talebi
oobscuraa
Merhabalar,

1 Aralık 2009 tarihinde bir daire kiraladım. Daire apartmandan bağımsız, apartmanın yan tarafından merdivenle inilen müstakil bir girişe sahiptir. Dairenin içerisinde hiçbir odada, mutfakta ve banyoda kalorifer peteği bulunmamaktadır. Sadece banyo, koridor ve en arka odadan geçen su boruları vardır ki, o da evi ısıtmak için yetersiz kalıyor. Önümüz kış, evimde donmak istemiyorum.

Bunların dışında kapıcıyla da bir alakam yok. Kendi çöpümü kendim çıkartıyorum, kapımın önündeki yaprakları kendim süpürüyorum. Apartmanın ortak kullanım alanlarıyla da (apartmanın ışıkları için gelen elektrik faturası gibi..) hiçbir alakam bulunmamaktadır.

Dairede sıcak su da mevcut değildir. Banyonun %50'sini işgal eden bir termostat vardır, onunla suyu ısıtackmışım (henüz denemiş değilim).

Kapıcının dediğine göre şuan tutmuş bulunduğum daire daha önceleri kömürlük/depo olarak kullanılmaktaymış. Yani mutfak ve banyo sonradan öylesine yapılmıştır ve yapımında da gayet kalitesiz malzemeler kullanılmıştır.

Ev sahibi ile kalorifer peteği konusunda konuştuk, ki o da topu yönetime attı "onlarla ortak para toplamıştık da yönetici parayı harcadı da falan" diye...

Yani sözün özü benim gözümde apartman yönetiminin benden talep etmiş olduğu 11O TL aidat hırsızlıktan başka birşey değildir.


Bir kiracı olarak hakkımı nasıl savunabilirim? Yani 20-30 TL birşey olsa "neyse.." denilir ve geçilir; bu kadar içime dert olmaz. Henüz aidatı yatırmadım bu ay için, açıkçası yatırmak da istemiyorum. Sonuçta öğrenciyim ben, sokağa atacak param yok.


Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz? Nasıl bir yol izlemem lazım?
Düzenleyen oobscuraa Düzenleme Tarihi: 22-12-2009 11:25
 
editor
Öncelikle, İşletme projesinden doğan borcunuzu ödemekle yükümlüsünüz. Bu parayı sizden icra yolu ile tahsil ederler. Sizden icra yolu ile alamazlar ise, mal sahibinizden mütesessil kefil olarak alırlar.

Bu olayın bir yüzü.

Isınma konusunda daireniz kalorifer sistemine dahil değil ise yapacağınız birşey yok.

Ancak petekleriniz sökülmüş ise, mal sahibinizden bunların takılmasını talep edebilirsiniz.

Sıcaksu ve termosifon mal sahibinizle çözmeniz gereken ve kira kontratına bağlı problemlerdir.
Düzenleyen editor Düzenleme Tarihi: 02-01-2010 15:51
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: