01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
YÖN.KUR.KARARLARI
huseyinyildirim05
MRB LAR;
BEN TOKATTAN YAZIYORUM. APARTMAN YÖNETİCİSİYİM. 2008 YILI KASIM AYI İÇERİSİNDE ÇAĞRI YAPILARAK YÖN.KURULUNU OLUŞTURDUK. 2008 VE 2009 DA TOPLAM 5 ADET KARAR ALDIK . BU KARARLARI APARTMAN KARAR DEFTERİMİZ OLMADIĞI İÇİN BİLGİSAYARDA YAZARAK ÇIKTI ALIP YÖN. KUR. ÜYELERİNE İMZALATTIK . BU ARADA APARTMANDA YAPILAN İŞLER İÇİN MASRAFLAR YAPTIK. KAT MALİKİNİ BİRİ ÖDEMELERDE SIKINTI YAŞATIYOR. BU SSEBEBLE 2010 YILI OCAK AYI TOPLANTISINDA KARAR DEFTERİ ALINMASINA, NOTERE ONAYLATILMASINA VE ALINAN KARARLARININ DEFTERE YAZILMASINA KARAR VERİLDİ. ŞİMDİ SİZLERE SORUM ŞU:
1-DAHA ÖNCE ALINAN KARARLARI YENİ ALIP ONAYLATTIĞIMIZ BU KARAR DEFTERE İŞLEYELİM Mİ?
2-KARAR DEFTERİ DIŞINDA GELİR VE GİDERLERİ GÖSTEREBİLECEĞİMİZ AYRI BİR DEFTER TUTMALIMIYIZ?
3-DAHA ÖNCE YAPILAN MASRAFLARLA İLGİLİ AİDATINI ÖDEMEYEN KAT MALİKİNDEN ALACAĞIMZI NASIL TAHSİ EDECEĞİZ?
4-ALACAĞIMIZ 100,00 LİRAYA AVUKAT TUTSAK 500 LİRA MASRAFIMIZ OLUR, AVUKATA BAŞVURMADAN ÖNCE KAT MALİKİNE BORCUNU GÖSTEREN BİR BELGEYİ TEBLİG ETMEMİZ ŞART MI?
BU KONULARLA İLGİLİ YOL GÖSTERİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLARUM.
TŞK. EDER, İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM....
 
editor
1. Hayır . Karar defteri onay tarihi , genel kurul karar onay tarihinden sonra olduğu için işleyemezsiniz. O kararları İhtiyaç olduğunda İcra yada Sulh hukuk mahkemelerine sunabilirsiniz.

2.Yasa gereği zorunlu olmasada, Kayıtların doğru düzgün tutulabilmesi için bir işletme defteri tutmanızı sağlık veririz. Bu defteri notere onaylatmanız için kanuni zorunluluk bulunmamaktadır.

3.Masraflardan borçlunun payına düşen kısım için İcra takibi açmanız gerekmektedir.

4.Borçlunun borcunu gösterir bir cari hesap kartı yada benzeri bir tabloyu, göndermeniz elbette iyi olur. Elden imza karşılığı yada tahahütlü mektupla, yada biraz daha masrafla, noterden ihtarname olarak göndermeniz tavsiye olunur.
Düzenleyen editor Düzenleme Tarihi: 23-01-2010 13:47
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: