01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
Otopark icin sundurma yaptirmak
ozer
Sayın Apartman Yöneticisi;

Ben 2 bloktan oluşan sitede oturuyorum. Benim oturduğum bina 10 katlı 20 daireli, yanımızdaki diğer blok 12 katlı, 24 daireli. Her iki blokun yöneticileri ayrı ayrı. Bizim apartmanda otomobili olan 8-9 kişiyle birlikte otomobillerimiz için güneşten ve yağmurdan korumak için sundurma yaptırmak istiyoruz. Sundurmayı istinat duvarına sıfır yaptırıyoruz. Ama bu işe apartmanımızın zemin katında oturanlar karşı çıkıyor. Sundurma yapılmış olsa dahi, sundurma ile apartman arasında yaklaşık 15 metre boş alan yine var, yani çocuklar bu alanda oyun oynayabiliyorlar. Nitekim, apartmanın diğer ceplerinde de oyun alanları var. Alan konusunda sıkıntımız yok. Park yerimiz geniş.  

Şunu da belirteyim, apartman ile istinat duvarı arasında kalan bütün boşluklar parke taşı ile döşeli (yeşil alanımız yok). Burayı hem otopark hem de çocukların oyun alanı olarak kullanıyoruz. Zemin katların karşı çıkmasının sebebi; görüntüyü bozuyormuşuz, görüş alanlarını daraltıyormuşuz. Bizim yaptıracağımız sundurmanın yüksekliği 2.5 metre. Zemin katların balkon yüksekliği ise 2.5-3 metre arasında, yani sundurmanın yüksekliği zemin katların balkonundan yüksek değil. Sundurma sadece bizim apartmanın önüne yapılıyor, yandaki apartmanın önüne veya arkasına denk gelmiyor.

Bu park alanına diğer bloktaki kişiler de otomobillerini park ediyor.  


Benim soracağım şudur:

Araç sahipleri olarak sundurmayı  yaptırmak için iki blokta oturan apartman sakinlerinin çoğunluğunun onayını aldıktan sonra mı yaptırabiliriz.

Sitemiz 2 bloktan oluşuyor. 20+24, toplam: 44 daire.  

Bu konuda aydınlatıcı bilgi verirseniz memnun olurum.

Teşekkür ederim.
Özer Ercil/Seyhan-ADANA
 
editor
634 SAYILI KAT MÜLKİYETİ KANUNU
II - Anayrimenkulün bakımı, korunması ve zarardan sorumluluk:
Madde 19 - Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimarı durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar. (Değişik: 13/4/1983 - 2814/8 md.)

"Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz.

 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: