01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
apartman yönetimi yok ne yapabilirim.
alikizilaslan
iyi günler ben bundan yaklaşık 4 ay önce 8 daire ve bir dükkandan oluşan bir apartmana taşındım. bu apartman daha önce kaloriferli değilmiş bu sene merkezi sistem kalorifer sistemi kurdular. kurdukları sistemden binamızın karşısında bulunan ve yine ev sahibime ait olan iki daire ve bir dükkandan oluşan apartmanda faydalanıyor. bu toplam 10 daire ve iki dükkan evsahibim ve abisine ait. 10 dairenin 5 tanesinde biz kiracılar oturuyoruz 4 ünde evsahibim ve çocukları oturmakta. 1 daire ise boş. benim merak ettiğim boş daire ve dükkanlarda kalorifer peteği olmasada yakıt masrafına katılırlar mı? Apartmanın temizlik ve diğer giderlerini kaça bölmek gerekir. ayrıca evsahiplerimin kullandıkları dairelerde kalorifer sisteminden sıcak su üreten sistem var biz kiracılarda yok. bu ödenen yakıt parasını etkiler mi? evsahiplerim bina kendilerine ait olduğu için yönetici seçme mecburiyetleri olmadığını iddia ediyorlar ve aidatları elden topluyorlar. bu konuda ne yapabilirim. kiracı olarak yukarıda saydığım haksızlıklara karşı izleyebileceğim yasal bir yol var mı? biraz uzun oldu ama zaman ayırıp cevap verirseniz sevinirm. şimdiden teşekkürler.
 
editor
Acilen başka kiralık bir daire arayın.:-)

1.Bina kendilerine ait ise, yöneticide kendileri olacaktır.
2.Banka hesabı belirtmediklerine göre aidatları elden ödemelisiniz. Ancak isterseniz noterden bir ihtarname çekerek, apartman adına açılmış bir banka hesap numarası talep edin.
3.Elbette tüm bağımsız bölümler yakıta katılmalı. Ancak gene tüm mal kendilerine ait olduğunda, yönetim planında istedikleri gibi düzenleme yapabilirler. Yani anlayacağınız ev sahibiniz çalacak ve gene evsahibiniz oynayacak.

İşiniz zor.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: