01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
Yönetim kurulu
ugur35
Merhabalar,

Oturduğum sitede 3 kişiden oluşan bir yönetim kurulu var. Bunun yanısıra bizden apartman yöneticiliği yapmamız da isteniyor. Ben apartmandan paraları toplayıp götürüp yöneticiye teslim ediyorum. fakat bazen alamadığım paralar oluyor ve site yöneticisine parayı geciktirince %5 faiz ve sürekli borçluymuşum gibi telefon tacizine maruz kalıyorum.

Asansör bakımları ve apartman icerisinde bir sorun olduğunda bu bedelleri de ben toplayıp organize ediyorum.

Sitede yönetim kurulu varken apartman yöneticisinin de olması yasal mıdır.?

Teşekkürler & İyi çalışmalar
 
hasan_celik
Kat malikleri kanunu madde 34 gereği; Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.

Yani bir apartmanda hem yönetim kurulu hem de yönetici olamaz. Ya yönetim kurulu olacak yada yönetici. Kat malikleri kurulunca alınan kararlar ki buna yönetici veya yönetim kurulu seçimi dahil noterce onaylanan karar defterine yazılır. Karar defterinde apartman yönetimi eğer 3 kişilik bir kurula bırakıldıysa sizin herhangi bir sorumluluğunuz yok. Yok eğer sadece size bırakıldıysa apartman yönetimi o zaman yönetici sizsiniz demektir.

Ayrıca yönetisi sizseniz kat malikleri kurulu ile aranızda bir sözleşme olmak zorunda.

Kat malikleri kurulu hem yönetici olarak sizi atayıp hem de 3 kişilik yönetim kurulu seçtiyse kat mülkiyet kanununa aykırı davranmış olurlar ki seçim hükümsüzdür.

Şimdi gelelim para toplama işine apartman giderleri için gereken parayı toplama görevi yönetim kuruluna yada yöneticiye aittir. Yönetim kurulu yada yönetici para toplama işini kendisi mi yapar başkasına rica mı eder o onların bileceği iştir fakat bir yönetim kurulu dışında bir başkasının parayı toplaması zorunlu değildir.

Peki yönetim kurulu size sen yöneticisin parayı toplayacaksın toplamazsan şunu yaparız bunu ederiz faiz olur diyebilir mi?

CEVAP: Kesinlikle diyemez. Yöneticiyi yönetim kurulu değil kat malikleri kurulu atayabilir. O yüzden yönetim kurulu kendisine verilen sorumluluğu zorla başkasına devredemez.

Saygılar
 
Atlanilacak Forum: