01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
Apartmanyoneticisi » YUKARDAKİ BAŞLIKLARA GİRMEYEN SORULARINIZ » DİĞER SORULARINIZ
 Basligi Yazdir
Bodrum kat kanalizasyon basması problemi
erkut
Merhaba,
4 katlı bir apartmanda bahce kat sahibiyim. Dairemi kanalizasyon gideri tıkanması sebebiyle pis su basması oluyor. Benim sebep olmadığım bu durumun düzeltilmesi icin yapılacak giderlere tüm kat maliklerinin katılmasını istiyorum. Hukuken haklımıyım? bana ne önerebilirsiniz?
Teşekkür ederim.
 
hasan_celik
Şimdi cevap vermeden önce kanunda Ortak yer tanımına neyin girdiğini yazayım Her kat malikinin kendi bölümü dışındaki kanalizasyon tesisleri ve çöp kanalları ile kalorifer, su, havagazı ve elektrik tesisleri, telefon, radyo ve televizyon için ortak şebeke ve antenler; sıcak ve soğuk hava tesisleri ortak yerlerdir.

Yukarıda da yazdığı üzere taşan kanalizasyon giderini bütün apartman kullanıyorsa ortak yerdir.

şimdi kat maliklerinin ortak yerlerdeki giderlere katılma konusundaki kann maddesini yazayım ; Kat malikleri,Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma (Ek ibare: 5711 - 14.11.2007 / m.9) ", güçlendirme" ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında;Katılmakla yükümlüdür.

Gördüğünüz gibi kat malikleri apartmanın kanalizasyon gideri ile ilgili arızanın düzeltilmesi ile ilgili yapılan harcamadan sahip olduğu daire üzerinden sorumludur.

Ayrıca şu maddeyi de hatırlatın ; Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerinde kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz.


 
Atlanilacak Forum: