01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
apartman sorunları
gizli186
Merhaba ,

Yaklaşık 9 senedir aynı apartmanda ikamet ediyorum.Artık sorunların hat safhaya ulaşmasından dolayı sizlere yazma gereği duydum.Oturmuş oldugum aparmanda 6 katlı 17 daire 3 dükkan ve bodrum mevcut.ben ve karşı komsum en üst kattayız ve dairelerimiz çekme daire.diğer katlarda 3r17;er daire mevcut.binamızda herhangi bir apartman yönetimi mevcut değil.kendisini apartman yöneticisi takdim eden bir şahıs var.apartmanın elektriği ve temizliği için cuzi bir miktar para toplar.
9 yıldır insanlarla uğraşmaktan artık tabiri caizse gına geldi.7 yıl boyunca asansörümüz çalışmadı.en nihayetinde birilerininde canına tak etmiş olacakki asansör çalışır duruma getirildi ve bunun için sadece 8 daire bakım ve elektrik parasını ödüyoruz.malumunuz alt kattakiler biz kullanmıyoruzun derdinde..sorularımdan bir tanesi bu...8 daireden toplanan asansör parasının tüm dairelere yayılımı için ne yapabilirim.
İkinci sorum apartmanın ortak yağmur gideri ile ilgili...çok kuvvetli yağmur yağdığında mutlaka bir yerden taşma yapıyor.haliyle bu gider çekme daire oldugumuz için bizim balkondan geciyor.bununla ilgili gecen hafta kapıma 2 kat aşağıdaki komsumuz geldi.güzellikle anlattık bu apartmanın ortak sorunununa giriyor boruların genişletilmesi gerekir biz genişletirsek alt kattakilere akma yapar ben bu mesuliyete girmem dedim.onlar hala ısrarcı.kapıma bir adam göndermişler sattlerce eşkıya gibi kapıyı yumruklamış.ustaymış güya.öyle oluncada eşim açmamış.bir daha kapıma gelirse ne yapmalıyım...
Son sorumda Apartmanda bir yönetimin olması için kanuni yaptırım nedir?

İlginize şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim..
 
editor
Merhaba,

Birinci ve sonuncu sorunuzun cevabı aynı.

Öncelikle 2.sorunuzdan başlayalım.

kapınızı çalan kişiden şüpheleniyor ve size zarar vereceğine inanıyorsanız, kapıyı çalan ve göndereni savcılığa şikayet edin.

Yok gelen kişi gerçekten tamirci ve işi yapmak için geldi ise, bu kez siz görüşün ( tamirci, yada gerekirse yönetici adı verilen kişi ile ) ve tekrar randevulaşarak işin çözülmesini sağlayın.

Aslında Tüm şikayetinizin apartmanınızda bir yönetim olmamasından kaynaklanmakta olduğu belli olmaktadır.

Kat maliki iseniz, ve sizin dışınızdada diğer kat malikleride yönetici talep ediyorlarsa, ve ortada hiç bir yönetim olmadığına göre, Kat maliklerinin 1/3'ünün imzası ile bir Olağanüstü genel kurul toplamaya çalışın. ( toplam 20 bağımsız bölüm olduğuna göre, en az 7 Kat maliki ile) ve bu toplantıda bir yönetici seçin. ve işletme projesi yaparak normal duruma geçmeye çalışın.

Yok bu mümkün değilse İlçenizdeki sulh hukuk mahkemesine başvurarak apartmanınıza bir yönetici atanması talebi ile dava açın.

Maalesef bu süreç oldukca uzundur. ( en az bir yıl sürecek bir mahkemedir) ancak kaliteli yaşayabilmek için yapabileceğiniz tek şey budur.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: