01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
Apartman yesil alanina otopark
extreme
60 daireli bir apartmanda yaşıyorum. Apartmanın yeşil alan olarak kullanılan bahçesinin tamamı yönetim kararı ile yıkılarak 25 araçlık otopark yapılmak isteniyor. Yapılmak istenen olaya bütün bahçe yok edileceği ve sadece 25 kişinin yararlanabileceği için karşı çıkıyorum. Benim arabam yok. Bu durum yasal mıdır hukuki olarak yorumunu yapabilirseniz memnun olurum.

Çalışmalarınızda kolaylıklar diler saygılar sunarım,
 
editor
Bahsettiğiniz ve otopark'a dönüştürülmek istenen ortak alanın Binanın Mimari projesi ve Yönetim planındaki niteliğine göre otopark yapılmasında belli kurallar gerekiyor.

Öncelikle Bu alan "Boşluk" olarak niteleniyor ve projede "bahçe" olarak nitelenmiyorsa KMK'nu Madde 42'ye göre usulüne uygun bir genel kurulda kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. Bu konuda bu kararı destekleyen bir yargıtay kararıda mevcuttur.

DAVA konusu arsa boşluğu, anataşınmazın imardan onaylı mimarı projesi ve yönetim planında "bahçe" olarak nitelendirilmemiş olduğundan Kat Mülkiyeti Kanunur17;nun 42. maddede, öngörülen koşullara uyulmak kaydıyla buranın otopark olarak kullanılmasında yasal sakınca bulunmamaktadır.
(Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 9.06.1993 gün 1993/18-64 esas ve 1993/425 karar)


Otoparka dönüştürülmek istenen alan Mimari projede "Bahçe" niteliğini taşıyorsa Bu sefer KMK'nu Madde 19'da belirtildiği şekilde yani Kat malikleinin beşte dördünün oluru ile otoparka dönüştürülebilir.



 
www.apartmanyoneticisi.com
extreme
Cevabınız için teşekkürlerimi sunarım. Projede bahçe olarak görünen alanımız için gerekli girişmlerde bulunacağım.
Saygılar..
 
editor
Bizi izlediğiniz için, biz teşekkür ederiz.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: