01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
ORTAK ALANLARDA YAPILAN İZİNSİZ TADİLAT
nurdannuhi
Merhabalar,

Asagidaki konu ile ilgili bilgisini paylasmak isteyen varsa cok minnettrar kalirim.

Sahibi oldugumuz apartman dairesinin en alt bahce katinda oturuyoruz. 2002senesinde evimizin icinde tadilat yaptik. Tadilat sirasinda bazi duvarlar yikilarak, mutfak ve banyonun yeri degisti. Ayrica dairenin on tarafi balkon kapatma seklinde kapandi. Yani birinci katin ustunde yapilan ikinci kat cikmasi evin icine alinarak kapatildi. Bu durumda ortak alanlara tecavuz olmasa da , ortak alan sayilan evin dis cephesinde gorunum olarak degisiklik yapmisolduk. Bunun yanisira dis cephede iki pencereyi genisşlettik. Bu da dis gorunumde bir degisiklik yaratiyor. Dis gorunumde yaratilan degisikligin apartman kat maliklerinin onayi ile olmasi gerektigini yeni ogrendik.

O zaman mevcut olan apartman yonetimi bu karara karsi cikmadi ve yapilan degisiklik o deonemdeki yoneticinin gozetimi altinda yapildi. Ayrica apartmandan iki kat maliki de her zaman yapilan degisiklikleri gorerek onayladilar.
Fakat biz bu tadilat icin belediyeden herhangi bir izin almadik. Tadilata izin veren Yonetici'nin 2004 yilindaki vefatindan sonra gelen yeni yonetici ve yonetim kurulu bu tadilata karsi cikti ve yapilan tum tadilatin tekrar ilk plana uygun olarak degistirilmesi karari aldirdi. Fakat biz evin icinde tavan, kolon,kiris ve perde duvarlarda degisiklik yapmadan tadilat yaptigimiz icin bu degisiklikleri yapmayacagimizi soyledik. Bizim yine o zamanki yoneticinin rizasi ile (hicbir sey yazili degil. Sadece sahitler var) kimseye zarar vermeden ortak bir yeri kullanmak uzere temizleyip duzenledik. Daha sonraki yonetim onaylamadigindan bu yerikapattik.

Apartmandan uc kisi bizi evin icinde kolon,kiris ve perde duvarlari yiktigimiz, dis gorumunu degistirdigimiz ve ortakalanlara tecavuz ettigimiz gerekceleri ile mahkemeye verdi.


1. Sorum sudur: Bu mahkeme de neler olabilir? Mahkeme, daireyi ilk plani haline donusturme karari ile sonuclanabilir mi?
Biz herhangi bir sekilde kolon ve kirislere dokunmadik. Kolon, kiris ve perde duvarlara dokunulmadigi bilir kisi tarafindan tespit edilirse, bize herhangi bir ceza gelmesi engelenebilirmi? Ceza alirsak nasil bir ceza olur? Mali boyutlari konusunda fikriniz varsa ve paylasabilirseniz cok sevinirim.

2. sorum sudur, mahkemeden once nasil hazirlanmamizi tavsiye edersiniz. Bu konuda tecrubeli bir avukat tutmamiz gerekirmi? Yoksa kendimizi savunabilirmiyiz?
3. Sorum: Ben evimi satmak istiyorum. Bu durumda satarsam dava takibi nasil degisir?
4. Sorum: Bilirkisi tadilata uygun olarak dis cepheyi degistirmemi isterse, bunu ben mi yaptiririm yoksa kendilerinin belirleyecegi bir para benden alinarak davayi actiran kisiler mi yaptirir?

Saygilarimla,

Nurdan
Düzenleyen editor Düzenleme Tarihi: 02-02-2009 18:37
 
editor
Mahkeme aşamasındaki bu dava için Hakim'den önce hüküm vermek bizim işimiz olamaz.

Ancak, sizinde kabul ettiğiniz gibi siz KMK'nuna aykırı birçok işlem yapmışsınız ve hatalı olduğunuzu biliyorsunuz.

Avukatınız ne kadar tecrübelide olsa, ortada Hukuka aykırı işlem var. bu işlemleri geçerli hale getirebilmek için yasayı değiştirmelisiniz.

Evinizi bu aşamada satar ve satın alan kişiye bu durumu haber vermezseniz ortaya çıkacak hukuki sorumluluk konusunda bir avukattan (herhalde ücreti karşılığı olacaktır) fikir almalısınız.

Mahkeme aleyhinize karar verirse elbette siz eski hale getireceksiniz. Eski hale getirmezseniz davacılar bu işi yaptırıp sizden bedelini icra yolu ile alırlar
Düzenleyen editor Düzenleme Tarihi: 02-02-2009 18:37
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: