01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
Basligi Görüntüle
 Basligi Yazdir
DAİRE İÇİNDEN GEÇEN PİS SU BORUSU
umut
MERHABALAR

20 Daireli ve 4 katlı bir apartmanda oturuyoruz. zemin kattaki 1 nolu dairenin banyosundan sızan su dairenin banyoya yakın bütün duvarlarını kabartmış. Ev sahibi de sorunu halletmek için yönetime sormadan banyo zaminini kazdırmış ve bakmış ki, yukarıdaki 4 dairenin kullandığı ortak pis su borusu dirseğinden kırılmış. Bu kırılma büyük ihtimalle bina yapılırken beton dökümü esnasında oluştuğunu düşünüyoruz.Ev sahibi kendi parasıyla sorunu halletmiş ve yönetimden bu parayı tahsil etmek istiyor. Kırılmanın ev sahibi ile bir alakası yok. Yönetim bina içi olduğu için ödemek istemiyor. Diğer daire sakinlerinden o dairenin üzerinde bulunan beş kişinin ödemesini isteyenler var.
Biz ne yapmalıyız bilen varsa lütfen yasal dayanağıyla beraber bize yardımcı olsun lütfen. 1.)Daire sahibi mi öder, 2.) O binanın üstünde oturup o pis su borusunu kullanan beş kişi mi öder, 3.) Ortak giderden mi ödenir.
 
editor
Anlaşılan o'ki bu harcama apartmanda krize neden olmuş.

Şimdik burada " Bu bedel ortak alan yada ortak kullanım araçlarında olduğundan kat maliklerinin tamamının arsa payı oranımnda katılımı ile olur" desek bile kabul görmeyecektir. Ki aslında böyledir.

Harcama yapan daire bu bedeli tahsil edemiyorsa, yapacağı tek şey kalmıştır. ( aslında işe başlamadan önce yapılmalı idi )

İlçenizdeki sulh hukuk mahkemesine başvurarak bilirkişi incelemesi talep edin ve bu rapora göre, tüm dairelere icra takibi başlatın



 
www.apartmanyoneticisi.com
umut
ilginize teşekkür ederim. Biz mahkemeye gitmek gibi bi şey düşünmüyoruz Aslında apartman sakinleri bilen biri tarafından kanuni dayanağıyla birlikte bi şey söylense kabul edeceklerdir. Buna inanıyorum. Verdiğiniz cevaptan şunu anlıyorum: Bu alan ortak bir alandır ve apartmanda oturan herkes bu gidere katılmalıdır.Lütfen teyit eder misiniz?
 
editor
Bakın,

Eğer işe başlanmamış ve halen süren bir konu olsa idi,

Zarar gören şahıs yönetime başvurmalı, ve sorunun giderilmesini istemeli idi.

Yöneticide inceleme sonrası işin Ortak Alan ve ortak alan kullanımlarından kaynaklandığını tespit etseydi, bu gider apartman kasasından harcanmalı idi.

Anlatımınızdani bu zararın Ortak alandaki, ortak kullanımdan kaynaklandığı görülmektedir.

Ve tüm harcama apartman kasasından yapılmalıdır.
 
www.apartmanyoneticisi.com
Atlanilacak Forum: