Apartman Yöneticisi

Vision-Hakkımızda
Biz Kimiz
Profesyonel Yönetim
Referanslarımız
Medya'da Biz
Bize Ulaşmak İçin
Sorularınız için
Ana Menü
Çevrimiçi Kullanıcılar
· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 2

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 2,108
· En Yeni Üye: 41mehmet
Asansör Bakımı
Çatı Bakımı
Havuz Bakımı
Bahçe Bakımı
Isı Tasarrufu
Ev Bakımı
Yangın
Editörden

Bazı Yargıtay Kararları
KIŞ BAHÇELERİ
D.GAZ ACİL
İSTANBUL'DA ULAŞIM
ÖRNEK
VİDEO
-videolar


01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
BALKONDA İŞKEMBE PİŞİRMEYE YARGITAYDAN ONAY...
medyadanAfyonkarahisar`da Emine Aktürk adındaki vatandaş, haftada ortalama 40 kilo işkembeyi balkonunda pişiren alt kat komşusu Mehmet Yokuş`tan davacı oldu.

Afyon 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, `komşuluk hakkı`na aykırı olduğu gerekçesiyle balkonda işkembe pişirilmesini yasakladı.

Yokuş, davayı temyize götürdü. Yargıtay 14. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin gerekçesini kabul etmeyerek, davalının lehine karar verdi.

Apartman balkonunda pişirilen işkembe dava konusu oldu. Lokantacı olan alt kat komşusu Mehmet Yokuş`un evinin balkonunda haftada ortalama 40 kilo işkembe pişirdiğini belirten Emine Aktürk, işkembe kokusunun evinin bütün odalarını kapladığı, bu nedenle de evde oturamadığı gerekçesiyle Afyon 1. Sulh Hukuk Mahkemesi`ne dava açtı.

Yaklaşık 3 ay süren davada mahkeme, Medeni Kanun`un 737. maddesinde yer alan `Herkes taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkilerini kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını etkileyecek taşkınlıklardan kaçınmakla yükümlüdür. Özellikle komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, toz, koku çıkartarak, gürültü ve sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır` hükmünü gerekçe göstererek, eylemin men`ine karar verdi.

35 yıllık lokantacı Mehmet Yokuş, bu karardan 3 ay sonra temyize gitti. Yerel mahkemenin kararını inceleyen Yargıtay, kişinin mülkiyet alanı içinde paça ve işkembe pişirmek suretiyle yaptığı eylemin `komşuluğun olağan hoşgörü sınırlarını aşan ve komşusunun kendisi ve ailesi ile taşınmaz zararına aşırı derecede etkili olabilecek` türden bir eylem olarak kabulünün mümkün olmadığını belirterek, davanın reddine karar verdi.

Yargıtay`ın bu kararını Afyonkarahisar 1. Sulh Ceza Mahkemesi de kabul etti. Davacı Emine Aktürk, gelişmeler üzerine temyiz hakkını kullanarak Yargıtay`a başvuruda bulundu.

Başvuruyu ve gerekçeleri inceleyen Yargıtay, eski kararını onadığını belirten bir yazı gönderdi. Aktürk, şimdi tashih-i karar hakkını kullanmaya hazırlanıyor. Karara rağmen işkembe pişirmeyecek Davacı Emine Aktürk, 6 yıldır aynı apartmanda oturdukları komşusu Mehmet Yokuş`la 2 yıldır balkonunda işkembe pişirdiği için kırgın olduklarını söylüyor.

Komşusunun daha önce işkembeyi bodrum katında pişirdiğini, diğer komşuların şikayeti üzerine balkonda pişirmeye başladığını aktaran Aktürk, `İşkembe kokusundan evde bile oturamıyoruz.` diyor.

Mehmet Yokuş ise komşusunun şikayetine şaşırdığını söylüyor. Evinin balkonunda haftada bir 30-40 kilogram işkembe pişirdiğini doğrulayan Yokuş, Yargıtay`ın kararına rağmen, artık balkonunda işkembe pişirmeyi düşünmediğini söylüyor.

Davalı Yokuş`un avukatı Cemal Günay da bu olayın 10 yıllık meslek hayatının en ilginç davası olduğunu söylüyor. Apartmanda yaşayan insanların belirli ölçüde zarar vermeden, hoşgörü sınırlarını aşmadan birbirine katlanması gerektiğine değinen Cemal Günay, `Apartmanlarda yemek kokusu olabilir, çocuklar gürültü yapabilir. Hukuktaki düzenlemeler komşulara katlanma ödevi vermiştir.

Birlikte yaşamak için bu gibi konularda daha hoşgörülü olmalıyız.` diyor. Günay, Yargıtay`ın kendilerini haklı bulduğunu hatırlatıyor.
Yorum
Henüz yorum yazılmamış.
Yorum yaz
Yorum göndermek için lütfen üye girişi yapın.
Oylama
Sadece üyeler oylayabilir.

Oy verebilmek için lütfen üye olun ya da üye girişi yapın.

Henüz bir oylama yapılmamış.
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola



Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kat Mülkiyetine Geçiş

Sorularınız İçin

e-SSK



Atesci Belgesi

dask
Kat Mülkiyeti Kanunu

Bilgi Bankası

Mevzuat

MODA
-videolar
içerik koruması