Apartman Yöneticisi

Vision-Hakkımızda
Biz Kimiz
Profesyonel Yönetim
Referanslarımız
Medya'da Biz
Bize Ulaşmak İçin
Sorularınız için
Ana Menü
Çevrimiçi Kullanıcılar
· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 2,108
· En Yeni Üye: 41mehmet
Asansör Bakımı
Çatı Bakımı
Havuz Bakımı
Bahçe Bakımı
Isı Tasarrufu
Ev Bakımı
Yangın
Editörden

Bazı Yargıtay Kararları
KIŞ BAHÇELERİ
D.GAZ ACİL
İSTANBUL'DA ULAŞIM
ÖRNEK
VİDEO
-videolar


01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
VERGİ VE SGK AFFINA İLİŞKİN MADDELER TBMM'SİNDEN GEÇTİ.
YazarlarTüm mükelleflerin uzun süredir beklediği “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda ve diğer kanun hükümlerinde Değişiklik Yapan Kanun “ Tasarısının TBMM ‘sinde görüşülmesine 26.01.2011 tarihinden itibaren başlandı. Temel kanun olarak ve bölümlere ayrılarak gündeme alınmasına karar verilen tasarının 09.02.2011 tarihine kadar TBMM ‘de görüşülmesi sürecek olup, yasallaşma süreci Resmi Gazetede yayınlanarak sona erecektir.

Vergi mükelleflerinin merakla bekledikleri ve alacakların yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısında TBMM Bütçe ve Plan komisyonunda yapılan değişikliklerle vergi ve SGK yükümlüleri lehine bazı düzenlemelere yer verilmiş olup, tasarının 26-27/01/2011 tarihlerinde TBMM‘de yapılan görüşmelerinde Milletvekillerince verilen önergeler doğrultusunda aşağıda belirttiğimiz önemli değişiklikler yapılmıştır.

Vergi alacaklarına ilişkin olarak yasanın kapsamı 31.12.2010 tarihinden (bu tarih dahil) önceki dönemlere ,beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları,

2010 yılına ilişkin olarak 31.12.2010 tarihinden ( bu tarih dahil) önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları,gecikme faizleri, gecikme zamları, 31.12.2010 tarihinden önce yapılan tespitlere dayalı olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezalarına uygulanacaktır..

Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları yönünden ise yeniden yapılandırma uygulamasında; 30.11.2010 tarihi dikkate alınacaktır.

Yasa tasarısının 11. maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi uyarınca ,Kasa hesabı ve Ortaklardan Alacaklar hesabı bakiyelerinin gerçek duruma getirilmesi amacıyla beyan edilen tutarın % 3 ‘ü oranında vergi alınması ve azaltılan tutarın kanunen kabul edilmeyen gider olarak dikkate alınacağı hükmü kabul edilmiştir..

Ayrıca tasarı ile getirilen düzenleme ile vergi ve prim borcunu ödemeyen ya da bu nedenle hakkında ihtiyati haciz kararı verilen kişiler yurt dışına çıkabilecekler,

Mükelleflerin işyerlerine vergi levhası asma zorunluluğu kaldırılarak yalnızca bulundurma zorunluluğu getirilmektedir.

Torba yasa tasarısının görüşmeleri TBMM ‘de devam etmekte olup, Sahte ve muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge kullandıkları yönünden haklarında tespit yapılan mükelleflerin adlarına tarh edilen vergi ve cezaları bu kanun hükümleri uyarınca öngörülen sürede ödemeleri halinde,;213 sayılı V.U.K.’nun 359’cu maddesi uyarınca Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulmaması,soruşturma aşamasında bulunanlar için takibat yapılmaması, açılmış bulunan kamu davalarının ortadan kaldırılması ve kesinleşmiş mahkumiyet kararlarının infaz edilmemesi yönünde düzenleme yapılması halinde; bilmeden bu tür belgeleri kullanmış olan mükelleflerin rahat bir soluk almaları sağlanarak, adli yargıda bulunan binlerce dava da sonuçlanmış olacaktır.

Kaynak: www.MuhasebeTR.com
Yorum
Henüz yorum yazılmamış.
Yorum yaz
Yorum göndermek için lütfen üye girişi yapın.
Oylama
Sadece üyeler oylayabilir.

Oy verebilmek için lütfen üye olun ya da üye girişi yapın.

Henüz bir oylama yapılmamış.
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola



Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kat Mülkiyetine Geçiş

Sorularınız İçin

e-SSK



Atesci Belgesi

dask
Kat Mülkiyeti Kanunu

Bilgi Bankası

Mevzuat

MODA
-videolar
içerik koruması