Apartman Yöneticisi

Vision-Hakkımızda
Biz Kimiz
Profesyonel Yönetim
Referanslarımız
Medya'da Biz
Bize Ulaşmak İçin
Sorularınız için
Ana Menü
Çevrimiçi Kullanıcılar
· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 2,108
· En Yeni Üye: 41mehmet
Asansör Bakımı
Çatı Bakımı
Havuz Bakımı
Bahçe Bakımı
Isı Tasarrufu
Ev Bakımı
Yangın
Editörden

Bazı Yargıtay Kararları
KIŞ BAHÇELERİ
D.GAZ ACİL
İSTANBUL'DA ULAŞIM
ÖRNEK
VİDEO
-videolar


01.MAYIS.2019 İTİBARİ İLE TÜM SORULARINIZ CEVAPLANMIŞTIR
TÜM SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN FORUM KISMINI KULLANINIZ





SORU CEVAP BÖLÜMÜMÜZ TEKRAR AKTİF HALE GELMİŞTİR. SORULARINIZI BEKLİYORUZ.


Apartmanyonetici.com
Info
DENETLENEN SANAYİ ÜRÜNLERİ ARASINDA EN GÜVENSİZİ ASANSÖRLER OLDU....
medyadanSİNAN USLU
ANKARA -İHA
18.10.2013

Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Vekili Muhsin Dere, 2012 yılında ürünlerinde "güvensizlik" tespiti yapılan sanayi üreticilerine toplam 863 bin 61 lira idari para cezası uygulandığını belirterek, en çok idari para cezası uygulanan ürün grubunun ise asansörler olduğunu açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın aylık yayını Anahtar Dergisi'nin Nisan sayısına konuşan Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Vekili Dere, 2012 yılı çalışmalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Piyasaya sunulan sanayi ürünlerinin ilgili mevzuata uygun olarak üretilip üretilmediğini denetlediklerini belirten Dere, bir yandan kullanıcıların güvensiz ürünlere karşı korunmasını sağlarken, diğer taraftan piyasada haksız rekabet ortamının oluşmasını engellemeye çalıştıklarını kaydetti. Dere, bu kapsamda, aerosol kaplar, asansörler, basınçlı ekipmanlar, gaz yakan cihazlar, elektrikli ekipmanlar, makineler, otomotiv, sivil kullanım amaçlı patlayıcılar, taşınabilir basınçlı ekipmanlar, tekstil ve ayakkabılar, düzenlenmemiş alanda yer alan ve tüketiciye sunulmayan ürünler ve teleferikler ürün gruplarının Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olduğunu vurguladı. 2012 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde yapılan piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerini anlatan Dere, yürütülen denetim faaliyetleri kapsamında 2012 yılında toplam 36 bin 361 farklı ürünün denetlendiğini belirtti. Yapılan denetimler sonucunda yaklaşık yüzde 10'luk bir oranla 3 bin 538 üründe uygunsuzluk tespit edildiğine dikkat çeken Dere, en fazla denetim elektrikli ekipmanlar, tekstil ürünleri ve ayakkabılar ürün gruplarında yapıldığını kaydetti.

"EN UYGUNSUZ SANAYİ ÜRÜNÜ TELEFERİKLER"

Denetimini yapılan ürünler içerisinde uygunsuzluk oranına bakıldığında ilk sırayı teleferiklerin aldığına işaret eden Dere, bunu asansörler ve makinelerin takip ettiğini dile getirdi. Dere, yıl içinde güvensizlik şüphesi veya belirtisi duyulan 127 ürünün teste gönderildiğini vurgulayarak, "Yapılan denetimlerde teknik düzenlemelere aykırı olan ancak insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturmayan ürünlerdeki aykırılığın giderilmesi için öncelikle üreticisine süre verilmiş, bu süre zarfında ürünlerindeki aykırılığı gidermeyen üreticilere idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca ürünlerinde güvensizlik tespiti yapılan üreticilere de ilgili kanunlarda öngörülen idari para cezaları uygulanmıştır. Söz konusu idari para cezalarının toplamı 2012 yılı için 863 bin 81 lira olarak gerçekleşmiştir. En çok idari para cezası uygulanan ürün grubu ise asansörlerdir. Güvensiz olduğu tespit edilen ve insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan 12 farklı marka ve modeldeki ürün için piyasaya arz yasağı getirilmiş, piyasada bulunan ürünlerin toplatılmasına ve güvenli hale getirilmeyenlerin bertaraf edilmelerine karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

"2013'TE KAPSAMLI DENETİMLER YAPACAĞIZ"

Piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerine ilişkin 2013 yılı hedeflerinin anlatan Dere, 2013 yılında tüm marka ve modeldeki riskli ürünlere yönelik geniş çaplı denetimler yapacaklarını belirtti. 2013 yılı itibarıyla denetimlerin etkinliğinin artırılması, sonuçların değerlendirilebilir, karşılaştırılabilir ve izlenebilir olması için sadece denetim aşamasını değil bir ürünle ilgili piyasaya arz öncesi, sonrası, kullanım ve bakım gibi tüm süreçleri kapsayan proje bazlı denetimlerin gerçekleştirilmesini hedeflediklerini dile getiren Dere, "Bu amaçla 2013 yılında taşınabilir basınçlı ekipmanlar kapsamında yer alan sanayi ve tıbbi gaz tüpleri ve basınçlı ekipmanlar kapsamında yer alan ev tipi basınçlı pişiricilerle ilgili iki ayrı proje ile çalışmalara başlamış olup, daha sonraki yıllarda bu yaklaşımın ve yöntemin yaygınlaştırılmasını planlıyoruz" dedi.
Önceki yıl denetim sonuçları, basına yansıyan kaza, yaralanma haberleri ve RAPEX (Erken Uyarı Sistemi) bildirimlerini inceleyerek, 2013 yılında daha fazla sayıda ürünü ve ili kapsayacak şekilde bir denetim programı oluşturduklarını vurgulayan Dere, bu kapsamda "Ürün Güvenliği Haftası" düzenleyeceklerini söyledi.

SANAYİ ÜRÜNLERİ PİYASA DENETİMİ EĞİTİMİ NİSAN'DA BAŞLIYOR

2013 yılında oluşturulan eğitim programı çerçevesinde belirli periyotlarla piyasa gözetimi ve denetimi eğitimleri düzenleneceğini bildiren Dere, "Eğitim programı kapsamında şimdiye kadar gerçekleştirilen eğitimlerin yanı sıra Nisan ayında elektrik ve elektronik ürünler, Mayıs ayında otomotivler, Kasım ayında ise makineler ürün gruplarına yönelik dikey mevzuat eğitimi düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinde alınacak önlemlerin uygunsuzluk düzeyi veya risk derecesiyle orantılı olabilmesi için genel müdürlük personeline risk değerlendirmesi konusunda Ekim ayında eğitim verilecek" açıklamasında bulundu.
2014-2017 Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Strateji Belgesi hazırlık çalışmaları kapsamında 2013 yılı Mayıs ayında Dış Paydaş Çalıştayı'nın gerçekleştirilmesinin düşünüldüğünü söyleyen Dere, çalıştaya kamu kurumları, meslek odaları, özel sektör, tüketici haklarını korumak amacıyla örgütlenmiş sivil toplum kuruluşları, sektörel dernekler, onaylanmış kuruluşlar ve uygunluk değerlendirme kuruluşları temsilcilerinin davet edileceğini belirtti. Ürün güvenliği konusunda hedeflere ulaşmak için üreticilerin ilgili mevzuata uygun ürünleri piyasaya arz etmelerini vurgulayan Dere, "Kullanıcılarımızın da belgesiz ve uygunluk işareti bulunmayan ürünleri tercih etmeyerek hatta bu tür ürünleri ihbar ve şikayet yoluyla Bakanlığımıza bildirerek, sürece katkı sağlamaları gerekmektedir" dedi.
Yorum
Henüz yorum yazılmamış.
Yorum yaz
Yorum göndermek için lütfen üye girişi yapın.
Oylama
Sadece üyeler oylayabilir.

Oy verebilmek için lütfen üye olun ya da üye girişi yapın.

Henüz bir oylama yapılmamış.
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola



Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kat Mülkiyetine Geçiş

Sorularınız İçin

e-SSK



Atesci Belgesi

dask
Kat Mülkiyeti Kanunu

Bilgi Bankası

Mevzuat

MODA
-videolar
içerik koruması